בלוג » מאמר בנושא: פעילויות גיבוש: נוירופלסטיות בפעולה
המוח האנושי אינו רק “מעבדת מידע” פסיבית, אלא איבר חי ודינאמי שמסוגל להתחדש ולהתפתח באמצעות תהליך שנקרא “נוירופלסטיקה” או המוח הגמיש. מתוך הבנה זו, ניתן למצוא אפשרויות חדשניות כפעילויות גיבוש לצוות קטן, תוך מטרת שדרוג התפקוד הקוגניטיבי והחברתי של הצוות. זאת, לאור העובדה שמקומות העבודה כיום הינם מערכות דינמיות בהן נדרשות גמישות, חדשנות, ודינמיקת צוות גבוהה.
נוירופלסטיות, או היכולת של המוח לשנות ולהתארגן מחדש, מאפשרת יצירת קשרים חדשים בין תאים עצביים. יכולת זו מתרחשת לא רק בילדות אלא בכל שלבי החיים, והיא יכולה לתרום ליכולת פתרון בעיות, ליצירתיות ולעמידות רגשית בצוות קטן.
דמיינו סדנה שלא רק עוצרת שגרה מונוטונית של עבודה אלא גם משאירה צוות רענן נפשית ויצירתי. זוהי בדיוק ההשפעה של שילוב פעילויות נוירופלסטיות בפעילויות גיבוש צוות באמצעות סדנאות רב-חושיות.
על ידי הפעלה אקטיבית של מספר חושים – ראיה, שמיעה, מגע, טעם, וריח – בצורה מתואמת והוליסטית, סדנאות אלו לא רק מציעות חוויה מהנה ומרגיעה אלא גם מעוררות מוח באופן פעיל. העירור הזה מוביל לגמישות נוירולוגית גבוהה, חדשנות, וגיבוש אותנטי של המשתתפים.
היתרון של סדנאות רב-חושיות אלו מוגבר בצוות קטן. להלן מספר סיבות לכך:
עבור ארגונים שרוצים לשפר דינמיקת צוות ולקדם גיבוש צוותי, סדנאות רב-חושיות אלו מציעות יתרונות שונים:
לסיכום, על ידי שילוב בין מדע לפרקטיקה, נוצרה עבורכם ההזדמנות לקחת את פעילות גיבוש הצוות לרמה הבאה. והתוצאה? חברי צוות שלא רק נהנים מהחוויה הייחודית אלא גם מתנסים ולומדים מיומנויות חדשות התורמות לאיזון בחייהם ומחזקים את הקשר בין אנשי הצוות.
בסופו של דבר, היתרון הגדול בסדנאות רב-חושיות בצוות קטן הוא בכך שהם מציעים אפשרות לגיבוש עמוק, חזק ומהיר יותר, דבר שמוביל לתוצאות מרשימות מאוד בכל היבטים של הצוות ושל הארגון.
רוצים לגלות את פוטנציאל הנוירופלסטיות בארגון שלכם?
נשמע מעניין, תעבירי אותי לדף סדנאות גיבוש לצוות קטן.
WhatsApp us
** ללא כפל הנחות. בתוקף 30 יום מתאריך ההרשמה. הטבה אחת ללקוח. לא כולל דמי משלוח.